Mobiltelefon med batteri på 10 000 mAh — Oukitel K10000 Pro

outikel k10000 pro

Det finns mobiltelefoner med stora batterier och så finns Oukitel K10000 Pro. Den här modellen är minst sagt extrem med en batteristorlek på otroliga 10 000 milliamperetimmar.

En anmärkningsvärd siffra för vilken mobiltelefon som helst. Tillverkaren har inte gått ut med något påstående om hur länge det kan gå mellan laddningarna, men vi kan nog med säkerhet säga att det dröjer bra mycket längre än med de flesta andra telefoner på marknaden idag.

Den stora frågan är nu hur effektivt Oukitel K10000 Pro kan använda milliamperetimmarna. Ineffektiv mjukvara kan döda vilket batteri som helst på kort tid, så det gäller att K10000 Pro håller måttet. Även hårdvaran behöver vara strömsnål för optimal effekt.

Och någon prestandamaskin är det absolut inte. Den 5,5 tum stora skärmen har upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och det sitter en åttakärnig MediaTek-processor under denna. Båda ackompanjeras av 3GB internminne och 32GB lagringsutrymme. Inga konstigheter på något vis.

När du förr eller senare faktiskt måste ladda batteriet så har Oukitel byggt in snabbladdning. Trots det tar en full laddning hela tre timmar med 12V/2A.

Man skulle kunna hoppas på att Oukitel har lärt sig något av sina tidigare utforskningar i mobilkategorin. Det här är nämligen andra modellen med batteri på 10 000 milliamperetimmar. Och nya K10000 Pro visar förhoppningsvis på en positiv utveckling. Vill du läsa mer om första modellen kan du göra det här.

Hur det blir får vi veta i juni när mobiltelefonen faktiskt släpps. Tyvärr handlar det troligtvis om en modell med begränsat stöd för internationella mobilnät; detta då Oukitel primärt fokuserar på den asiatiska marknaden. Vi håller tummarna och hoppas på lansering även utanför Asien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.