Minecraft på Nintendo Switch får stöd för cross-play

Minecraft

Minecraft till Nintendo Switch får stöd för cross-play med Xbox, PC, mobil och VR. Stödet följer med Bedrock-uppdateringen som släpps den 21 juni.

  • Du kan spela med alla andra plattformar förutom Playstation
  • Kommer med Bedrock-uppdateringen i juni 2018
  • Stöd för achievements och GamerScore
  • Sony vägrar öppna för cross-play med Playstation-konsolerna

Bedrock-uppdateringen till Minecraft på Nintendo Switch gör att spelet får samma funktionalitet som på de andra plattformarna. Bland annat stöd för Minecraft Marketplace som gör att spelarna kan köpa skins till karaktärerna, texturpaket och kartor.

Minecraft får även stöd för så kallade ”achievements” och Gamerscore på Nintendo Switch. Bra för dig som gärna vill lista alla framsteg du gör så att både du och andra kan se vad du har klarat i spelet.

Minecraft kostar cirka 300 kronor till Nintendo Switch. Om du redan har spelet är uppdateringen helt gratis att ladda ner och använda.

Med Bedrock-uppdateringen sätter Mojang ytterligare en fjäder i hatten genom att lägga till en ny plattform som stöder cross-play. De som spelar Minecraft på Playstation-konsolerna fort fortsätta vara i kylan då Sony vägrar lägga till stöd för spel med andra.

Om du spelar Minecraft på en Xbox 360, Playstation 3 eller Vita har du nya ”Update Aquatic” att vänta. Därefter kommer det inga fler uppdateringar till spelet för din spelkonsol.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.