Microsoft Flight Simulator har stöd för VR-headset (video)

microsoft flight simulator 2020 2

Nu fungerar Microsoft Flight Simulator med utvalda VR-headset. Bland annat kan kompatibla modeller för Windows Mixed Reality, Oculus och SteamVR användas.

Flight Simulator är som gjord för att användas med VR-headset. Det krävande spelet har extremt detaljerad grafik i de övre inställningar för hur visuellt spelet ska vara.

Och med en ny uppdatering till spelet får vi just det. Nämligen stöd för VR-headset.

Du kan använda VR-headset för Windows Mixed Reality, Oculus-serien samt SteamVR. Absolut bäst fungerar modellerna HP Reverb G2, HP Reverb G1 och Samsung Odyssey+.

För att spela använder du fortfarande tangentbord och datormus. Det finns inget stöd för rörelsekontroller till VR-headset.

Växla till VR-läge i Flight Simulator med CTRL+TAB

När du har ett anslutet VR-headset och vill växla från normalläget till headsetet trycker du på CTRL+TAB. Du kan växla precis när som helst i spelet.

Med VR-headetet anslutet får du flera nya grafikinställningar som är separata från de till normalläget. När du växlar läge kan du uppleva att spelet fryser till eller fungerar lite långsammare under några sekunder.

Att använda VR-headet i Flight Simulator är ännu mer krävande än i normalläget. Det kan göra att din bildvisningsfrekvens (FPS) försämras något. Om du vill öka din FPS kan prova att skruva ner grafikinställningarna ett eller flera steg.

Minimikravet för att aktivera VR-läget är en dator med Intel Core i5-8400 eller Ryzen 5 1500X-processor, samt ett GTX 1080 eller motsvarande grafikkort. Ouch.

microsoft flight simulator 2020 1

FAQ

Vilka VR-headset stöds i Flight Simulator?

Alla VR-headset som är kompatibla med Windows Mixed Reality, Oculus och Steam VR.

Vad är minimikraven för VR-headet i Flight Simulator?

En dator med Intel Core i5-8400 eller Ryzen 5 1500X-processor, samt ett GTX 1080 eller motsvarande grafikkort.

Vilka är de bästa VR-headseten för Flight Simulator?

Enligt Microsoft är HP Reverb G2, HP Reverb G1 och Samsung Odyssey+ bäst optimerade för Flight Simulator.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.