Messenger kommer till Oculus Quest inom en snar framtid

oculus rift s headset vr

Oavsett om du redan har eller planerar att köpa VR-headsetet Oculus Quest så har du säkert inte missat att det är Facebook som äger tillverkaren Oculus.

Och även om det är starkt kritiserat av vissa anledningar (som denna), så har det också sina fördelar. Exempelvis att Messenger kommer till VR-headseten.

Ja, du läste helt rätt. Meddelandetjänsten Messenger släpps till Oculus Quest-serien, både första och andra generationen. Det betyder att du kan ta emot och svara på meddelanden samtidigt som du befinner dig i VR-världens magiska töcken.

With Messenger and Oculus, it’s easier to coordinate with friends and play together in VR. When you’re in VR, you can invite friends to join you through Messenger and they can quickly jump into the same game or experience with you.

Huvudmålet för Facebook är så klart inte just den möjligheten. Istället vill företaget att du ska sprida information om Oculus Quest-serien till din familj och dina vänner.

Det finns inget datum för när Messenger-stödet släpps. Facebook säger bara att det är under utveckling och bör komma inom en snar framtid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.