Ladda upp DNG-filer till OneDrive från Windows Phone

microsoft-onedrive-logo

OneDrive stöder nu automatisk uppladdning av DNG-filer från Windows Phone.

Den som har en Windows Phone-telefon med högupplöst kamera kan med senaste uppdateringen till operativsystemet sparas bilder i DNG-formatet direkt till OneDrive.

Bland telefonerna som stöds finner vi tunga kameratelefoner som Nokia Lumia 1020, Lumia 1520 och Icon – alla med stöd för bildtagning i råformat. Har man någon av modellerna är det bara att logga in på OneDrive och börja fotografera.

När bilderna sparas i telefonen kommer såväl en mindre JPEG-variant som den kompletta DNG-filen att laddas upp för lagring i molnet.

Den mindre bilden är alltid på fem megapixel medan den större är 16 megapixel (Lumia 1520, Icon) eller 34 megapixel (Lumia 1020) beroende på telefonmodell.

Någon besökare som fotograferat i DNG-formatet med någon av Lumia-telefonerna och kan berätta hur stor skillnaden är mot JPEG?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.