Koppla ihop WordPress och Google Docs — smart tillägg gör det enklare att samarbeta

wordpress-google-docs-integration-plugin
Bildkälla: The Verge

WordPress.com har skapat ett tillägg med Google för att integrera stöd mellan de båda företagens plattformar. Vad det betyder för dig är att dina dokument på Google Docs kan importeras direkt till WordPress med bibehållen formatering.


Tyvärr går det inte att publicera direkt från Google Docs, åtminstone inte än. Och kanske är det också bäst eftersom det inte går att behålla den exakta formateringen mellan plattformarna. Det kommer alltså att se lite annorlunda ut efter importeringen, vilket gör att en direkt publicering blir mindre önskvärd.

En trevlig detalj är att alla fristående WordPress-installationer med tillägget Jetpack får samma funktionalitet. Bara installera Jetpack, aktivera stödet och anslut Google Docs till din blogg. Sen är det bara att skriva, importera och publicera precis som med WordPress.com.

Det riktigt smidiga med lösningen är att flera skribenter kan arbeta med samma dokument samtidigt i Google Docs. På så vis blir det mycket enklare att samarbeta kring artiklar som ska ut på exempelvis en nyhetssida.

Precis som att det går att installera tillägg direkt till WordPress så ska man inte glömma alla möjligheter utanför själva plattformen. Det finns mängder av praktiska lösningar som gör det enklare, smidigare och smartare att arbeta med WordPress.


Läs mer om nyheten på WordPress officiella webbsajt och ladda ner tillägget för Google Docs här.