iPhoneX: Nu kan du använda Face ID med ditt BankID

BankID logo

Äntligen har BankID uppdaterat sin applikation med stöd för Face ID på iPhone X.

Apple har tidigare meddelat att alla applikationer med stöder Touch ID helt automatiskt ska kunna använda Face ID. Det betyder dock inte att utvecklarna går med på att aktivera stöd för Face ID.

Företaget bakom BankID-tekniken sade till webbsajten Array i november 2017 att de var i färd med att testa hur Face ID fungerar i praktiken med Mobilt BankID.

Ett arbete som gjorde att det dröjde bra länge innan BankID tillslut kunde uppdatera sina applikation med stöd för Face ID. Det betyder att du med en iPhone X inte längre behöver slå din sifferkod hela tiden.

Bara håll upp din telefon mot ansiktet så autentiseras köpet eller inloggningen med BankID.

Kräver BankID 7.8.9 eller senare för iOS

Notera att du behöver BankID-appen med version 7.8.0 eller senare för att det ska fungera. Har du en äldre iPhone-telefon med Touch ID kan du använda fingeravtrycksläsaren för samma process. I båda fallen slipper du sifferkod.

Om du redan har BankID på din telefon uppdaterar du applikationen via App Store. Därifrån laddar du även ner appen om du saknar den idag. Vill du läsa mer och se betyg klickar du här för att besöka appsidan på App Store i webbläsaren.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.