Iphone 5S kan försenas – stora problem hos tillverkaren

apple-logo

Iphone 5S tillverkas i ett kraftigt begränsat exemplar under tredje kvartalet i år. Detta på grund av dålig tillgång på fingeravtrycksläsaren som ska vara implementerad i modellens hemknapp. Endast 3-4 miljoner exemplar ska kunna tas fram, jämfört med 10 miljoner som var planerade för samma period.

Det ska även vara problem med IOS 7 då fingeravtrycksläsaren inte fungerar korrekt med det nya operativsystemet. Hela produktionen av sensorn ska ha fördröjts på grund av mjukvaruproblemen och därför är tillgången liten. Massproduktion av TSMC var väntad med start i maj – något som aldrig skedde.

Ett företag som är relaterat till TSMC ska sköta paketeringen av de nya sensorerna och även här har man stött på problem. Xintec, som företaget heter, har inte lyckats skeppa iväg tillräckligt med sensorer för att kunna nå sina mål. Varför är ännu oklart, men det spekuleras i att anläggningen inte klarar volymerna.

Analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities har sen tidigare förutspått att Apple inte skulle lyckas få fram tillräckligt med exemplar av Iphone 5S för att nå sina mål och det ser ut som att analysen är korrekt. Apple väntas presentera Iphone 5S under ett stort event den 10 september i år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.