iPhone 15 är dyraste mobiltelefonerna någonsin från Apple

Apple iPhone 14 Lila
Foto: Thai Nguyen, Unsplash

När Apple lanserar iPhone 15-serien så kan mobiltelefonerna vara de dyraste någonsin från Cupertino-företaget.

Speciellt de två premium-modellerna iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max kan få rejäla prishöjningar enligt webbsajten Bloomberg.

Anledningen är ett svalare intresse på marknaden för mobiltelefoner. För att öka sina marginaler vill Apple driva upp priset på de mer populära modellerna.

Tips: iPhone 15-serien är släppt – läs allt om den nya mobiltelefonerna på Prisjakt

iPhone 15 får funktioner från iPhone 14 Pro & Pro Max

Om det sker så betyder det att Apple för första gången någonsin passerar 1 000 USD i instegspris på båda sina premium-modeller i iPhone-serien.

Samtidigt skriver Bloomberg att Apple tänker implementera flera funktioner från Pro-modellerna i dagens iPhone 14-serie till de billigare normalmodellerna iPhone 15 och iPhone 15 Plus.

Det handlar bland annat om huvudkameran på 48 megapixel och Dynamic Island.

2 miljoner färre exemplar av iPhone 15

En annan rapport indikerar att Apple har minskat sin beställning på iPhone 15-telefonerna.

Hela två miljoner färre exemplar vill de ha menar Bloomberg. Anledningen är problem med tillverkningen där bland annat CMOS-sensorn pekas ut som en bov i dramat.

Totalt ska det röra sig om 85 miljoner exemplar som Apple väntas skeppa bara under 2023.

Lanseringen av iPhone 15-serien försenas

Vi vet sen tidigare att Apple kan tvingas senarelägga lanseringen av mobiltelefonerna i iPhone 15-serien. Åtminstone vissa modeller kan se sitt släpp till butik skjutas en bit in i oktober eller ännu senare.

Vad det betyder för den svenska mobilmarknaden återstår att se. Mer information om iPhone 15-serien följer inom kort.

Via Neowin och Bloomberg

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.