iPhone 14 Pro är 17 % snabbare än iPhone 13 Pro

apple iphone 14 pro press 2022

De första indikationerna visade att Apple A16 Bionic-kretsen knappt hade några prestandaförbättringar jämfört med fjolårets A15 Bionic. Nu visar nya tester att skillnaden är större än man först trott.

Enligt Geekbench så kan A16 Bionic vara upp till 17 procent kraftfullare än A15 Bionic i flerkärniga beräkningar. Exempelvis när du redigerar bilder och videor. I enkelkärniga situationer är skillnaden bara 10 procent.

Lästips: iPhone 14-serien är 30 % dyrare än iPhone 13-serien

Ett tidigare testresultat indikerade att prestandaskillnaden var i princip omätbar, något som hade varit första gången någonsin som Apple introducerat en ny systemkrets som inte är snabbare än sin föregångare.

Varje ny Bionic-krets är genomsnitt 20 procent snabbare än systemkretsen som kom året dessförinnan.

Med A16 Bionic så fokuserar inte Apple på rå kraft till appar och spel, utan lägger större vikt vid beräkningskraft till det nya, förbättrade kamerasystemet. Dessutom har A16 Bionic blivit betydligt mer energieffektiv för att öka batteritiden i iPhone 14 Pro och 14 Pro Max.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.