iPadOS 17 har stöd för externa webbkameror & kameror

olympus webcam software windows setup 1
© Olympus

Äntligen! Apple meddelar att iPadOS 17 har stöd för externa webbkameror och vanliga kameror som anslut med USB. Det betyder att du kan ansluta din högupplösta 4K-webbkamera direkt via USB-C och använda den med en nyare iPad.


Twitter-användaren Stephen Robles var först med att demonstrera funktionen med den första utvecklarversionen av iPadOS 17. Enligt hans tester så fungerar det just nu bara med FaceTime. Det kommer dock att ändras framöver.

Anledningen till att bara FaceTime stöds är för att apputecklarna måste använda ett nytt API som iPadOS 17 har för USB-anslutna prylar. Utan stödet i apparna så fungerar helt enkelt inte kamerorna även om de är anslutna.

En annan spännande nyhet är prylar för inspelning av video fungerar med det nya API:et i iPadOS 17.

Twitter-användaren Brian Voll skriver att Elgato HD60S+ som fungerar över USB kan användas med iPads. Det betyder att du kan ansluta HD60S+ till exempelvis en spegellös kamera via HDMI och strömma videon till en iPad över USB.


I takt med att apputvecklare anpassar sina appar för iPadOS 17 så lär vi se många som får stöd för det nya API:et. Sannolikt kommer Zoom, Google Meet och Microsoft Teams att vara snabba på den här bollen.

Via The Verge