Intel uppdaterar grafikdrivrutinerna — stöd för Minecraft: Story Mode – Season Two

Intel Logo 950px

Intel har släppt nya grafikdrivrutiner och uppdaterar dem till version 15.46. Med nya versionen följer en hel mängd nyheter, som officiell kompatibilitet med Minecraft: Story Mode – Season Two.


Förutom att ge stöd för Minecraft: Story Mode – Season Two ger Graphics Driver 15.46 en hel mängd buggfixar och förbättringar som rör många andra spel. Exempelvis Fortnite, Gigantic, Pyre, Master x Master, Secret World Legends och Pit People.

För att spelförbättringarna ska gälla måste du använda en processor med HD Graphics 620 eller bättre. Annars går de inte att applicera utan kommer att ligga vilandes oanvända tills datorn uppgraderas. Däremot kan du nyttja alla ospecificerade bugg- och sårbarhetsfixar som inte är spelbundna.

Bland de grafikfixar som nämns i ändringsloggen för Graphics Driver 15.46 finner vi en lösning på blinkande texturer i Halo 2 och andra DX9-spel. Andra nämnvärda spel som fått grafikfixar är följande:

Guilty Gear Xrd, Fallout 4, Euro Truck Simulator 2, Guild Wars 2, Deus Ex: Mankind Divided, Vikings – Wolves of Midgard, Rainbow Six Siege, For Honor, Watch Dogs 2, Lego Minifigures Online (DX12-läge endast), DOTA 2 och The Talos Principle.


Givetvis får du även en hel drös buggfixar som inte är direkt relaterade till spel. Som att kontrollpanelen för grafikkretsen inte längre visar ett PSR-alternativ om inte skärmen använder det (Panel Self Refresh). Och Intel har löst ett grafikfel som uppstår när vissa Windows-plattor roteras 180 grader vid uppspelning av video i fullskärm.

Intel har även passat på att introducera stöd för hårdvaruacceleration av arbetsbelastning från CV- och AI-applikationer. Bland annat för användning av Deep Neural Networks. Graphics Driver 15.46 uppdaterar drivrutinerna till att använda OpenGL v4.5 och Vulkan v1.0.38 och förbättrat stöd för Direct3D 12.

minecraft-story-mode-season-two-city
Intel-processor och vill spela Minecraft: Story Mode – Season Two? Då är uppdateringen extra viktig!

Graphics Driver 15.46 är till för dig med 64-bitars Windows 10 och kan användas med Intel HD, Intel Iris och Iris Pro. De berörda processorerna är sjätte och sjunde generationens Skylake- och Kaby Lake-modellerna, Apollo Lake samt Xeon E3-1200v5/E3-1500v5/E3-1200v6.

Intel fortsätter att dominera marknaden för grafikkretsar med cirka 70 procent, och siffran har bara ökat de senaste åren. I takt med att bärbar datorer blir allt tunnare har de dedikerade grafikkorten från AMD och Nvidia minskat något (men inte på stationära sidan) och inte minst då prestandan ständigt ökat för varje ny processorgeneration.

Graphics Driver 15.46 är en viktig uppdatering inte bara för att en mängd spel får grafikfixar, utan för att versionen är en stor förbättring kring hantering av AI-beräkningar. Något vi kommer att se mycket av längre fram i takt med att digitala assistenter och andra AI-applikationer blir vanligare utanför mobiltelefonerna.

Ladda ner de senaste drivrutinerna från Intels officiella webbsajt. Vill du ha den kompletta officiella ändringsloggen hittar du den på samma webbsida (pdf).