Hur länge uppdateras min Samsung Galaxy Note 20?

samsung galaxy note 20 note 20 ultra

Samsung Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra släpps med Android 10 och One UI 2.5. Innan telefonernas livslängd når sitt slut ska de ha fått minst tre stora uppgraderingar.

Det var under Unpacked 2020 som Samsung lovade att flaggskeppstelefonerna skulle få tre år med uppdateringar. Det betyder att såväl Android 11 som Android 12 och Android 13 är aktuella i framtiden.

Det är ett stort steg framåt för Android-världen då de alla flesta uppdaterar sina telefoner i maximalt två år, eller på sin höjd med två större Android-versioner.

Samsung har varit notoriskt dåliga på att underhålla sina dyraste telefoner. Hittills har de erbjudit två stora uppgraderingar, två år med månatliga buggfixar och det tredje året bara kvartalsfixar.

Det är idag oklart när Galaxy Note 20-serien får senaste Android 11. Telefonerna släpps den 21 augusti, men Android 11 väntas inte nå sin färdiga version förrän den 8 september. Sen dröjer det lite innan Samsung kan optimera nya versionen för sina telefoner.

FAQ

Hur länge uppdateras Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra?

Båda modellerna får tre stora uppgraderingar av Android, vilket betyder att de slutar med Android 13.

När släpps Android 11 till Galaxy Note 20-serien?

Det finns i skrivande stund ingen officiell information med exakt datum. Android 11 släpps den 8 september, sen behöver Samsung tid att fixa med uppdateringarna till sina modeller.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.