Annons

Grand Theft Auto V – 800 miljoner dollar på 24 timmar

grand-theft-auto-v

Grand Theft Auto V rekordsäljer och har dragit in hela 800 miljoner dollar på bara ett dygn. Det motsvarar cirka 5,1 miljarder kronor och fullkomligt blåser iväg den tidigare rekordhållaren Call of Duty: Black Ops 2 från tronen. Det spelet drog ”bara” in 500 miljoner dollar på samma tid, så GTA V slog det med råge.

Take Two som är utgivaren har låtit meddela att 8 300 spelbutiker höll öppna på natten vid lanseringen i nordamerika och kanske är det inte konstigt att analytikerna redan pratar om fler än 13 miljoner sålda exemplar hittills. New York Times kallar GTA V för ”det mest uppslukande spektaklet hittills inom interaktiv underhållning”.

Den 17 september släpptes Grand Theft Auto V till Xbox 360 och Playstation 4. Det är inte officiellt i skrivande stund, men räkna med en version till Windows och garanterat nästa generations konsoler också. Det här är det dyraste och mest påkostade spelet någonsin i världshistorien, men så märks det också på kvaliten vilket arbete som har lagts ner.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.