Gran Turismo 7 kan släppas till PC

Gran Turismo 7

Populära bilspelet Gran Turismo 7 kanske kommer till PC. Kazunori Yamauchi som är skaparen av Gran Turismo-serien fick en fråga om de kan tänka sig att porta spelet till PC – och svaret blev att de överväger den möjligheten.

Huruvida det kommer en portning till din gamingdator eller inte återstår att se. Räkna inte med att det kommer den närmaste tiden – men förhoppningarna är höjda och nu håller vi tummarna för att spelet både släpps på PC och blir en grymt bra portning dessutom.

Sony har en positiv trend med allt fler AAA-titlar som släpps på PC. Exempel på tunga lanseringar hittills är God of War, Horizon Zero Dawn och Death Stranding. Gran Turismo 7 skulle vara en fjäder i hatten för både Sony och alla PC-gamers där ute.

Redan på Playstation 5 så flyter spelet riktigt bra. Du få en så kallad ”native upplösning” på 4K med 60 bilder per sekund. Inte ovanligt för AAA-titlar till Xbox Series X och Playstation 5 idag, men inte heller en garanti då många spel låser sig till 30 fps med 4K eller använder adaptiv skalning av upplösningen.

Det bådar riktigt gott för alla gamers då ett väloptimerat spel flyter bättre på de lite sämre datorerna och chansen ökar att du får en bra spelupplevelse.

Nyheten om den potentiella portningen för PC kommer bara kort efter att Gran Turismo 7 uppdaterats med version 1.26. En uppdatering som äntligen gör att bilar kan sälja direkt via garaget. Det är en av de mest efterlängtade funktionerna ända sen spelet släpptes för nära nio månader sedan.

Gran Turismo 7 är i grunden ett fantastisk spel, men det är också plågat av mikrotransaktioner och dålig ekonomi. Att sälja bilar borde ha funnits från start, men nu är det äntligen här.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.