Google Inbox – inom kort till Google Apps for Work

google-inbox-ipad


Inbox till Google Apps.

Sundar Pichai bekräftade helt nyligen på Twitter att Inbox får stöd för Google Apps och det lär glädja många användare av Google Apps for Business och Education. Nyheten kommer strax efter att Inbox utökat sitt stöd till Ipad samt nu fungerar i webbläsarna Safari och Firefox.

Inbox kommer givetvis inte att ersätta traditionella Gmail utan ska endast ses som ett komplement. Speciellt för företag där kraven på hantering ofta är mycket höga och Inbox kanske inte passar in i organisationen på ett bra sätt. Lägg till att man i skrivande stund behöver en inbjudan (likt med Gmail när e-posttjänsten först släpptes 2004).

70 procent använder Android

Lite intressant statistik är att cirka 70 procent av alla användare av Inbox har loggat in med Android, 28 procent med IOS och 34 procent via webbläsaren i datorn. Av alla påminnelser som ställs in blir 41 procent snoozade och 26 procent av dessa med en egenvald tid, 26 procent väljer ”imorgon” och 21 procent ”senare idag”.

Perhaps my favorite feature in Inbox is the ability to snooze reminders and messages until a later date, time or even place (similar to Dropbox’s Mailbox app). Won’t have the information your colleague has requested until next week? You can set his message to re-appear in your inbox whenever you’ll have what he needs and take care of it then. – Eric Mack, Gizmag

Undertecknad har provat Inbox under en tid och är inte helt övertygad om en övergång från traditionella Gmail-appen. De algoritmer som används för att sköta e-posthanteringen är visserligen riktigt bra, men designen känns betydligt rörigare än vad man kunnat hoppas på (vilket givetvis är en ren smaksak). Många som recenserat Inbox har riktigt positiva ord att säga, även om flera av dessa tydligt nämner att den inte är en revolution för e-post utan mer av en behaglig utveckling.


Så här provar du

Jag rekommenderar att intresserade skickar ett meddelande till [email protected] och ber om en inbjudan. Ni kan skriva precis vad som helst då Google endast använder sig av den e-postadress du använder dig av. Ni får ett bekräftelsemeddelande tillbaka och sen är det bara att vänta. Alternativt om ni inte kan vänta går det bra att be befintliga Inbox-användare att skicka en inbjudan som de har över, exempelvis på Google+.

Har du provat Inbox? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!