Google Hangouts lyfts fram och får egen webbsajt

google-hangouts-webbsajt

Google Hangouts har fått ett nytt hem på internet med en dedikerad webbsajt.

Meddelandetjänsten som tidigare varit tätt implementerad med tjänster som Google+ och Gmail har alltså lyfts ut för att bli mer fristående – något som helt klart lär uppskattas av användarna.

Det är dessutom inte något snabbt ihopslängt utan en fullfjädrad meddelandetjänst med tre tydligt markerade funktioner; videosamtal, telefonsamtal och meddelande.

Google har länge framfört Hangouts som en stor del i sitt enorma ekosysystem och med nya webbsajten befäster meddelandetjänsten sin position hos Google. Detsamma kan man inte säga om Google+ som istället får se sina bästa funktioner extraherade för användning på andra ställen, exempelvis i Google Photos.

Den nya webbsajten för Hangouts hittar ni här. Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tycker om den – är det ett lyft mot tidigare eller borde Google ha gjort något annat?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.