Google Chrome i 64-bitarsversion – äntligen släppt


google-chrome-logo

Google Chrome – nu även i 64-bitarsversion

Chrome 37 erbjuder ökad säkerhet, stabilitet och prestanda på de system som använder 64-bitarsprocessor, och sen en tid tillbaka gör i det närmaste alla datorer det.

Tack vare stora optimeringar med de allra senaste teknikerna har Google lyckats förbättra prestandan ordentligt vid uppspelning av media och när man visar tung grafik. Exempelvis är videoavkodningen av VP9 cirka 15 procent snabbare i Chrome 37 än med tidigare versioner som är 32-bitars.

Ökad säkerhet

Säkerheten är nu bättre då 64-bitarsversionen ger en större minnespool som gör att hackare får svårt att utnyttja buggar i minneshanteringen, detta då Google nu får större utrymme för att flytta runt saker i minnet på ett bättre sätt.

Slutligen kan nämnas att Google nu implementerat en stabil hantering av DirectWrite som gör att typsnitt renderas betydligt bättre på högupplösta skärmar. Det ska göra texten skarpare än tidigare och med mindre suddighet i vissa partier. En klart välkommen nyhet alltså.

Chrome 37 har redan släppts och man kan uppdatera sin webbläsare via Om Google Chrome i menyn. Vill man ha 64-bitarsversionen så måste man dock ominstallera webbläsaren. Läs mer om Chrome 37 här.

Tillägg / plugins

Nämnvärt här är att man bör se över vilka tillägg som används och om de går att använda i nya Chrome 37 om man vill ha 64-bitarsversionen. Det kan vara problematiskt för en del tillägg men de allra flesta ska fungera precis som vanligt.