Google Camera 5.2 har flera nya funktioner – direkt till din Nexus eller Pixel

google camera logo

Google Camera har uppdaterats till version 5.2 med nya funktioner och optimeringar. Applikationen finns tillgänglig för dig med en Nexus- eller Pixel-telefon – installera uppdateringen via Google Play Store direkt.


  • Omarbetat gränssnitt för inställningarna som bättre matchar de globala inställningarna i Android
  • Ny funktion som gör att du kan dubbel-trycka på sökaren för att zooma eller byta kamera
  • Om kameralinsen är smutsig kommer Google Camera nu att varna dig
  • Google Camera fungerar bara med Nexus- och Pixel-telefoner
  • Visste du att Google Lens nu fungerar med flera Samsung-telefoner?

Den första nyheten i Google Camera 5.2 är en förbättrad sida för inställningarna. Den matchar nu de globala inställningarna i nyare Android-versioner och har hjälpsamma ikoner som bättre guidar dig rätt.

Om du trycker två gånger snabbt efter varandra på skärmen (eller sökaren som den även kallas i kamera-appen) kan du välja mellan att zooma eller byta kamera. Ställ in vad som ska hända via inställningarna.

Nästa stora förbättring (och den här är riktigt välkommen) är att Google Camera varnar om linserna är täckta av smuts. Inställningen är avstängd som standard, men när den är påslagen kommer hinder direkt utanför kameran att trigga en varning.

Google Camera fungerar på fler telefoner – med ett trick

Google Camera är egentligen inte tänkt att fungera utanför Googles egna uppsättning med mobiltelefoner. Men med ett litet hack och rätt mobiltelefon så kan du faktiskt få Google Camera att fungera med fler telefoner än bara Nexus och Pixel. Dock inte alltid senaste app-versionen.


Faktum är att i princip alla mobiltelefoner med en Qualcomm Snapdragon 820-processor eller senare kan använda Google Camera. Bland annat LG G6, OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 och Galaxy S8 bekräftar fungera med applikationen.

Du kan dock inte installera den via Google Play Store. Du måste ladda ner en installationsfil (en apk-fil) med en ”portad” variant av Google Camera. Alltså en app som omarbetats av tredjepartsutvecklare för att kunna fungera med fler telefoner. Exempelvis släpptes en variant för LG G6 med stöd för vidvinkelkameror tidigare i januari.

Prova lyckan genom att installera den senaste versionen via APK Mirror. Eller sök på Google för att hitta en speciellt modifierad variant för just din telefon.