Gmail får utökat språkstöd – 13 nya språk

google-gmail-logo

Google fortsätter att utveckla e-posttjänsten Gmail och med den senaste uppdateringen får vi utökat språkstöd med 13 nya alternativ.

För att göra det så korrekt som möjligt har man använt sig av språkkunniga inom respektive språk, mycket då det finns mindre variationer i orden mellan länder som måste blir rätt för att låta bra.

Som exempel nämner Google ordet ”Inbox” som måste skrivas på två olika sätt beroende på om det är Hong Kong-kinesiska eller den taiwanesiska varianten som gäller. Samma språk, stor skillnad.

Det nya språkstödet lyfter antalet språk som kan användas till 71 stycken – eller hela 94 procent av de språk som används på internet idag.

Om du vill ändra språk i Gmail går du till inställningarna via kugghjulsikonen och väljer där.

Källa: Google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.