Garmin Vivosmart 5 utmanar som ett budgetvänligt aktivitetsarmband

garmin vivosmart 5 front 2022

Garmin har släppt nya generationens aktivitetsarmband i form av Vivosmart 5. Ett armband med praktiska träningsfunktioner och en behändig OLED-skärm till ett överkomligt pris.

Aktivitetsarmbandet är en direkt efterföljare till Vivosmart 4 som släpptes i september 2019. Men trots att det alltså har gått nära tre år så inkluderar nya modellen ännu inte en GPS.

Större skärm och effektivare pulsmätare

Däremot har Garmin förbättrat skärmen som nu är snäppet större och pulsmätaren har blivit effektivare. Vivosmart 5 inkluderar även nya, smartare funktioner för sömnmätning.

Andra detaljer som nya modellen delar med föregångaren är Sp02-mätning av syremättnaden i blodet, stressmätning och ett så kallat Body Battery-score som anger energinivån.

Precis som tidigare modeller så är Vivosmart 5 förberedd för aktiva människor som tränar mycket. Du får en hel rad olika träningslägen för bland annat löpning, gång och cykling. Och du väljer enkelt mellan inomhus- och utomhusanvändning.

Som ovan nämnt så ingår inte någon GPS i Vivosmart 5. Du får snällt ta med mobiltelefonen på färden och använda GPS:en i denna om du vill ha exakt positionering på dina träningar.

garmin vivosmart 5 hr 2022
Effektivare pulsmätare mot handleden. Foto: Garmin

Vivosmart 5 kan skicka nödmeddelanden

En mer välkommen nyhet är att Vivosmart 5 har stöd för nödmeddelanden som skickas genom att du håller inne sidoknappen på aktivitetsarmbandet. Ett förinställt meddelande skickas då till utvalda kontakter.

Bland de smarta funktioner som ingår finns stöd för både Android och iOS med den tillhörande kompanjon-appen.

När aktivitetsarmbandet är kopplad till mobilen så får du aviseringar om inkommande samtal och meddelanden, kan pinga din telefon när den är borttappad (men inom räckhåll) och synkronisera all aktivitetsdata till Garmin Connect Mobile.

Storleksmässigt har aktivitetsarmbandet måtten 19,5 x 10,7 x 217 mm om du använder det lilla armbandet, och måtten 19,5 x 10,7 x 255 mm om du väljer det större. Vivosmart 5 är anpassad för handleder med omkrets mellan 122 och 228 mm.

Vivosmart 5 kostar cirka 1 600 kronor

Det ungefärliga priset är 1 600 kronor vid lanseringstillfället. Det är lika mycket som Fitbit Carge 5 vilken är den kanske mest direkta konkurrenten idag. Vivosmart 5 finns i två olika storlekar (S/M samt L) och går att köpa i tre olika färger – Mint, Vit och Svart.

Här köper du Vivosmart 5 på Webhallen

Här ser du pris och lagerstatus med Prisjakt

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.