Evernote uppdateras med Material Design-förbättringar

evernote-logo-featured


Förbättrande designändringar i nya Evernote

Evernote är en av marknadens absolut bästa tjänster för att lagra digital information i molnet. Alla mina artiklar sparas till Evernote för att de alltid ska vara tillgängliga, oavsett om det är på datorn eller mobiltelefonen.

Nu har Evernote släppt en uppdatering till applikationen för Android som tar designen och känslan till nya höjder. Enligt produktansvarige Theresa Pittappilly och designern Adam Glynn-Finnegan hade man två tydliga mål med den nya versionen av appen.

Små designändringar förhöjer upplevelsen

Den första var att implementera förbättringar som föreslagits av användarna och den andra var att komma närmare Material Design vars guidelinjer presenterades av Google med Android 5.0 ”Lollipop”.

I praktiken är ändringarna små men visuellt kan det betyda mycket för slutanvändaren. Designen är fortsatt platt som tidigare men med fler och bättre skuggningar som ger en förhöjd effekt. Varje UI-element arbetar i ett separat lager och små animationer används för att på ett subtilt sätt arbeta med användaren.


evernote-lager-nexus5

Genom att kombinera djup, lager och rörelse vill Evernote ge en känsla av hierarki i appen samtidigt som användaren får en mer positiv upplevelse än tidigare.

Bättre med Work Chat

Man har även byggt in funktioner som Work Chat för att göra kommunikationen enklare mellan användare än någonsin. Det ger en mer levande och dynamisk arbetsmiljö som är tänkt att minska tiden som behövs för att färdigställa projekt.

För att komma fram till de bästa möjliga valen har Evernote tagit del av information som skickats in från betatestare världen över. Ett nyhet som kommer direkt av användarnas önskningar är den cirkulära anteckningsknappen som nu går att flytta. Man kan även arrangera om valen i denna som man tycker passar bäst in på det egna arbetsflödet.

Det är tydligt att utvecklarna på Evernote har lagt ner mycket tid och stor möda på att göra den senaste versionen så bra som möjligt.

Stenhård konkurrens

Konkurrensen är hård på både Android och IOS även om det minskar något om man ser till behoven för de professionella användarna. Många nöjer sig med Google Keep eller någon av de andra, mindre applikationerna som finns på Google Play Store. Nya Evernote kommer troligtvis inte att vinna över några användarna utan istället bygga en stabilare grund för de befintliga.

Med nära 2 600 artiklar skrivna i Evernote finns inget utrymme för problem och tjänsten har verkligen levererat när det kommer till stabilitet. Hundratals av artiklarna är helt skrivna på surfplattan Nexus 7 (med SwiftKey som hjälpmedel) och det fungerar riktigt bra.

Läs en intervju om nya Evernote eller besök den officiella webbsajten.