Evernote finns nu till Android Wear

evernote-logo


Evernote är mitt absoluta favoritprogram för att skriva artiklar, anteckningar och allmänt lagra information med.

Tjänsten fungerar på min stationära dator, surfplatta, mobiltelefon, Pebble, alla tänkbara webbläsare jag använder och även på den bärbara arbetsdator som används oftare än den borde.

Nu har Evernote även låtit meddela att de implementerat stöd för Android Wear – och med det kan alltså Evernote användas med nya LG G Watch, Samsung Gear Live och Motorola Moto 360.

Faktum är att Evernote var ett av de absolut första alternativen redan under Google I/O när Android Wear först presenterades och nu finns även appen tillgänglig för vanliga användare.


Vad är det då man kan göra med appen?

evernote-android-wear-checkboxes

Jo, det är möjligt att skapa anteckningar via röstkommandon, läsa befintliga anteckningar, bocka för checkrutor i att-göra-listor, se kommande möten, söka efter anteckningar med rösten och slutligen även se relaterat material som sparats på kontot.

Det här är dessutom bara början då Evernote har stora planer för den nya plattformen. Det finns Pebble-stöd sen länge men det är en klart begränsad sådant då armbandsuret erbjuder få möjligheter jämfört med Android Wear. Vad som kommer återstår att se.

Ni hittar appen på Google Play Store.

Bildkälla: Evernote Blog