Dropbox slutar stödja Windows XP

Dropbox Pro Logo

Dropbox slutar stödja Windows XP och därmed lämnas alla kvarvarande användare av det gamla operativsystemet i sticket.


Nyheten kommer nog inte som någon chock för de allra flesta då Microsoft slutade ge stöd för Windows XP redan under 2014. Det är en osäker plattform som inte borde användas av någon, men hittills har stödet från andra varit stort.

Från och med den 26 juni kommer det inte att finnas någon Dropbox-klient för Windows XP att ladda ner. Man kan inte eller skapa nya konton eller logga in på klienten via Windows XP.

Två månader senare, den 29 augusti kommer dessutom redan inloggade klienter på Windows XP-datorer att loggas ut automatiskt. För bibehållen funktionalitet, alltså inloggning, krävs Windows Vista eller nyare.

Därmed begränsas användarna till att använda webbläsaren vilket begränsar Dropbox rejält – och det är också meningen.


Inga filer tas bort från Dropbox

Inga filer kommer att tas bort från Dropbox så klart men målet är tydligt från molntjänstens sida, att få sina användare att uppgradera till ett säkrare operativsystem och för att Windows XP saknar funktioner som krävs.

Dropbox beslut är något vi stöttar helhjärtat och det är förvånande att så många fortfarande ger sitt stöd åt det urgamla operativsystemet.

Det finns få anledningar att stannar kvar med Windows XP idag, har man inte ett mycket starkt behov så anser vi att man (om möjligt) ska uppgradera.

Ska utvecklarna verkligen behöva ge stöd åt ett mer än 14 år gammalt operativsystem idag? Nej, vi tycker inte det.