Det här tror vi kommer i iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Apple Logo

Förhoppningarna kring nästa generations Iphone-telefoner är stora. Efter lanseringen av Iphone SE blickar många framåt mot nästa stora evenemang från Apple — WWDC 2016 — och efter det uppvisningen av vad man tror blir iPhone 7.


De senaste månaden har mängder av rykten kring iPhone 7 och iPhone 7 Plus dykt upp, något som har gjort det allt svårare att sålla i mängden. Vilka är bra och vilka rykten är tagna helt ur luften?

Vi har tittat närmare på vad som sagts och kommit fram till vad vi tror är de mest korrekta uppgifterna om de kommande telefonerna. Tills Tim Cook går upp på scenen med telefonerna i hand så finns ingen möjlighet att veta vad som kommer — men här är åtminstone vad vi tror idag.

Det första är designen som kommer att skilja sig rejält från Apples tidigare modeller, åtminstone de allra senaste. Både fronten och baksidan väntas få glaspaneler likt vad man hade med iPhone 4S. Detta för att härdat glas är enkelt att forma och ingenjörerna ska ha hittat ett sätt att göra riktigt tunn design med glaset.

Trådlös laddning & AMOLED

Vidare har det pratats om stöd för trådlös laddning och med mängder av telefoner på marknaden som stöder detta vore det konstigt om inte Apple snart hakar på trenden. Det ska även finnas helt nya tekniker för biometrisk säkerhet i form av en ögon- eller ansiktsscanner.


Skärmarna ska nu vara av typen AMOLED och åtminstone den större Plus-modellen får en uppgraderad skärmstorlek, från 5.5-tum i dagens modell till 5.8 tum. Om det faller användarna i smaken återstår att se men de som vill ha mindre telefoner kan ju alltid titta närmare på iPhone SE med sin 4-tumsskärm.

Andra nyheter som låter troligt idag är en vattentålig design (seriöst, det här borde Apple ha lagt in för flera modeller sedan), utökat lagringsutrymme till 256 gigabyte (som med iPad Pro) och större batterier. Det pratas även om att Apple tänker ta bort hörlurskontakten och bara använda lightningporten för hörlurar, men det är något vi inte tror idag.

Vad tror ni kommer i iPhone 7 och iPhone 7s till hösten? Skriv gärna en kommentar och berätta!