Destiny 2: Forsaken blir helt gratis hösten 2019

destiny-2-logo

Planerat att köpa Destiny 2 inom kort? Det är ett bra spel med två utmärkta expansioner – och i höst släpps en tredje expansion som tar spelarna till månen igen. Men det mest intressanta är kanske att Destiny 2 får en gratisversion.

Destiny 2 har kanske inte fått de bästa recensionerna sen lanseringen i september 2017. Men överlag är det ett lyft från Destiny och du kan få ut många timmar med spelande om du vill. Helt klart värt ett köp tycker vi.

Ett tips är att skaffa ett paket med Destiny 2 och de båda expansionerna Curse of Osiris och Warmind. För mellan 199 och 413 kronor (enligt Prisjakt den 9 juni 2019) får du Destiny 2: Forsaken – Legendary Edition med allt befintligt innehåll.

Alternativt kan du vänta till september 2019 då Destiny 2 blir gratis att ladda ner och spela. När det sker byter spelet namn från Destiny 2 till Destiny: New Light. Priset tas bort och du får båda expansionerna med på köpet.

Spelet byter plattform från Battle.net till Steam och landar även på Google Stadia-plattformen.

En annan spännande detalj är stöd för korsplattform. Det betyder att du kan använda dina karaktärer i spelet från ett huvudkonto till alla dina datorer och spelkonsoler. Och hur bra låter inte det på en skala?

Om du nyligen har köpt Destiny 2 och reagerar på nyheten om att spelet blir gratis i höst så är du nog inte ensam. Men nu får du gott om tid att spela dina karaktärer till att bli precis som du vill inför lanseringen av expansionen Shadowkeep i höst.

Shadowkeep släpps i tre varianter:

Shadowkeep ingår inte i gratisvarianten när Destiny 2 blir free-to-play. Om du är nyfiken på expansionen så har du mer information att läsa och trailers att kolla på via den officiella produktsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.