Då lanseras Pixel Watch från Google (hösten 2022)

Google Pixel Watch

Äntligen! Google har presenterat sin första, egna smartklocka kallad Pixel Watch. Det är en stilrent designad, rund modell som använder operativsystemet WearOS.

Det har ryktats en hel del om Pixel Watch bara de senaste månaderna. Idag vet vi hur väl ryktena stämmer med de bilder och detaljer som nått ut på internet.

Och visst stämmer de åtminstone hyggligt väl med vad Google har planerat att släppa senare under hösten.

Pixel Watch kommer att släppas tillsammans med telefonserien Pixel 7 hösten 2022. Google har valt att inte avslöja de mest spännande detaljerna som sin nya smartklocka.

Det enda vi vet just nu är vad de officiella bilderna avslöjar.

Pixel Watch är mycket stilren, har rundade kanter och användet ett silikonarmband likt standardbandet till Apple Watch-serien. Boetten är tillverkad av rostfritt stål.

På högersidan sitter en knapp och en roterbar krona.

Google kommer sannolikt att använda en del teknik från Fitbit-köpet, men exakt vad det innebär återstår att se. Räkna med att det handlar om tränings- och hälsofunktioner. Vi kan också räkna med alla vanliga appar och funktioner som Google Maps, Assistant och Wallet.

Google har inte släppt Pixel-serien på vår svenska marknaden, så det är inte helt säkert att Pixel Watch kommer till Verige. Det har dock ryktats att Pixel 7-serien är på gång hit, och stämmer det så öppnas dörren även för smartklockan.

Läs mer om nyheten på Techcrunch här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.