Cyberpunk 2077: Phantom Liberty – första riktiga expansionen (2023)

cyberpunk 2077 art cdpr 2022

CD Project Red har presenterat den första, riktiga expansionen till Cyberpunk 2077. Namnet är ”Phantom Liberty” och planerad lansering är någon gång under första delen på 2023.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty har än så länge en bakgrundshistoria som är i det närmaste okänd. Det enda vi vet är att protagonisten V (som även är huvudpersonen i originalberättelsen) svär sin trohet till ”New United States of America”.

Johnny Depp är så klart tillbaka som Johnny Silverhand och fortsätter att vara en nagel i ögat på V. I en kort trailer varnar Silverhand om att det inte är någon bra idé att svära trohet som V gjorde, och vi räknar med att allt går helt åt skogen i Phantom Liberty.

Förutom en helt ny berättelse och fler områden att besöka så introducerar expansionen en rad nya karaktärer att interagera med samt flera nya vapen. Bland annat en elektrifierad piska som garanterat gör ont oavsett var på kroppen du siktar med den.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kommer endast att vara tillgänglig för Next Gen-konsolerna Xbox Series X/S och Playstation 5, samt PC och Google Stadia. Om du har en Xbox One eller Playstation 4 så går du tyvärr lottlös den här gången.

Cyberpunk 2077 har uppdaterats med version 1.6

Samtidigt som CD Project Red avslöjade sin nya expansion så släpptes en uppdatering med version 1.6 till Cyberpunk 2077.

Det är en mycket stor uppdatering som bjuder på rejält med optimeringar och förbättringar. Och en hel del andra nyheter, som tre nya ”gigs” som du kan starta via fixers runt om i världen. Här är de största nyheterna med version 1.6.

  • 6 nya skjutvapen
  • 5 nya melee-vapen
  • 3 nya gigs
  • Stöd för att byta utseende UTAN att dina armorstats ändras
  • Cross-progression så att du kan fortsätta din berättelse på andra plattformar utan att förlora framsteg
  • Nytt innehåll kopplat till Cyberpunk: Edgerunners-serien
  • Nytt arkadspel kallat Roach Race

Andra förbättringar är nya grafikinställningar för högpresterande PC-dator, stöd för Razer Chrome, en oräknelig mängd buggfixar och optimeringar, samt stöd för en ny mods-mapp specifikt för moddare.

Listan är mycket längre än vad vi kan nämna i den här artikeln. Läs mer om alla nyheter här.

Officiellt stöd för moddar

En av de större nyheterna är officiellt stöd för moddar. CD Project Red introducerar en speciell mapp på hårddisken kallad ”REDmod” som ska göra det mycket enklare att lägga till moddar – förutsatt att de har REDmod-stöd.

Tidigare har moddar installerats i en Archive-mapp till spelet.

För att göra det enkelt att aktivera och avaktivera moddar i Cyberpunk 2077 så introduceras en ny REDlauncher där spelarna kan styra vilka moddar som ska användas.

För att komma igång så kan du läsa mer och ladda ner rätt verktyg på CD Project Reds officiella REDmod-sida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.