Cortana kan snart spåra skickade paket

microsoft-cortana


Spåra dina paket med Cortana

Microsoft fortsätter att utveckla sin digitala assistent Cortana och den senaste informationen pekar stöd för att spåra skickade paket.

Anledningen till att man tror på just denna funktionalitet är för att nedanstående kod hittades i Windows 10 Technical Preview.

Det har sen tidigare ryktats att Cortana ska implementeras i nya Windows, något som nu har bekräftats. Även om assistenten ännu ligger overksam så finns referenser att ta del av och koden visar att spårfunktionalitet för paket kan vara på gång.

Snabba uppdateringar

Microsoft har sen tidigare sagt att man tänker uppdatera Cortana minst två gånger i månaden, något som med tiden kan göra assistenten till en mycket kraftfull medarbetare vid datorn.


Primärkt finns Cortana idag för Windows Phone men med nya plattformen Windows 10 som kommer sent nästa år kan assistenten sprida sig till fler enhetstyper – något som är mer än välkommet för många.

Fortfarande fungerar den inte på svenska marknaden och frågan är om Microsoft tänker släppa Cortana här. Vad som kommer återstår att se, men vad vi vet om Cortana idag så skulle svenskstöd vara riktigt trevligt.

microsoft-cortana-paketkod-windows10