Borderlands 3 släpps till Xbox Series X & Playstation 5 – kostnadsfri uppgradering

borderlands 3 group

Borderlands 3 släpps på nya generationens spelkonsoler – Xbox Series X, Xbox Series S och Playstation 5. Och du som redan äger spelet på dagens spelkonsoler får en kostnadsfri uppgradering.


Spelutvecklaren Gearbox Software hade mycket att presentera på spelmässan PAX Digital Showcase i år. Den kanske största nyheten är att Borderlands 3 får ny, förbättrad grafik och optimeringar för Microsofts och Sonys nya spelkonsoler.

Borderlands 3 kan köras i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund i enkelspelarläget. Det kommer även att finnas så kallas splitscreenläge med tre eller fyra samtidiga spelare på samma skärm. Idag kan spelet bara ha två samtidiga spelare.

Det är oklart exakt när uppdateringen med alla förbättringar släpps. Men när det sker kan du vara säker på att dina gamla sparfiler fungerar även på din nya spelkonsol. Använd bara samma inloggning på båda så överförs filerna automatiskt.

En annan nyhet är att Borderlands 3 får en ny expansion, en så kallad DLC.


Expansionen släpps runt slutet på 2020 och har en rad förändringar. Bland annat ett nytt Skill Tree för karaktärerna i spelet. FLK4 får också ett nytt så kallat ”pet” som heter Hyperion Loaderbot.