Bilder på nya Surface Pro-modellen läckta

surface-pro-4-refresh-front

Detaljer om nästa Surface Pro-modell kan ha läckt ut på internet. Bilder och specifikationer som påstås detaljer nya datorn kommer bara veckan innan det stora avtäckandet i Shangai den 23 maj.

Om vi ska tro bilderna som läckt blir nya modellen visuellt nära identisk med befintliga Surface Pro 4. Det som skiljer sig åt är primärt en ny Intel-processor av senaste generation. Det betyder högre prestanda och lägre strömförbrukning vilket lär vara uppskattat av alla.

En detalj som är väldigt tydlig är att USB-C saknas helt på nya modellen. Ett oförståeligt drag från Microsofts sida om det stämmer. Allt fler tillverkare satsar stort på USB-C och det vore konstigt om inte även Surface Pro-serien får senaste porten.

Tyvärr pekar allt just nu på att vi inte får se någon Surface Pro 5 utan istället en blygsamt uppgraderad Surface Pro 4. Givetvis håller vi tummarna för att Microsoft lyckats hålla nästa stora lansering hemlig, men det lutar mer åt att vi får hoppas på ett släpp först under 2018.

Vad som däremot kan vara på gång är ett nytt tangentbord och en aktiv styluspenna som kommer samtidigt som nya datorn. Båda med nya färgkombinationer som enda skillnad jämfört med befintliga tillbehör.

Microsoft kommer inte att ha en live-ström av sina kommande presentationer. Det hade varit spännande att se lanseringarna live, men vi får helt enkelt vänta på att mer information kommer efter evenemanget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.