Betala räkningarna direkt i Gmail med Pony Express


google-logo

Google arbetar med en tjänst som gör att man kan betala räkningar direkt i e-posttjänsten Gmail.

Kodnamnet för tjänsten är ”Pony Express” är tänkt att lanseras under årets fjärde kvartal och kräver en hel del information av användarna. All data används av tredjepart som inte är Google och behövs för att autentisera betalningarna när de ska utföras.

Förutom att lägga in ett betalkort direkt till Pony Express kan man även länka sitt bankkonto direkt till tjänsten. Vi ska dock ha i åtanke att detta troligtvis är begränsat till utvalda marknader (som den amerikanska och kanadensiska i ett första skede).

Kompletterar Android Pay

En annan betalningslösning som Google arbetar med just nu är Android Pay. Anledningen till att vi nämnder det här är för att de båda mycket väl kan bli kompletterande till varandra, även om de i grunden fungerar på helt olika sätt.


Android Pay gör det möjligt för apputvecklare att implementera enkla betalningslösningar direkt i appar, Pony Express ser ut att bli uteslutande för betalningar via e-postklienter. Vilket i och för sig berör de officiella Gmail- och Inbox-klienterna.

Skulle du kunna tänka dig att betala en räkning direkt via din e-postklient?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.