Apple Watch – enkel att stjäla

apple-watch-handled


Apple Watch – enkel att stjäla

När du köper en Iphone eller Ipad inkluderas ett speciellt aktivieringslås som förhindrar obehöriga från att rensa enheten och använda den som sin egen om den är avaktiverad – förslagsvis av ägaren via Find My Phone.

Apple Watch däremot har inget sådant skydd. Om din Watch blir stulen kan tjuven återställa enheten som fabriksny på under minuten. Efter det är dina chanser att hitta enheten igen minimala.

Med ett jämförelsevis högt marknadspris är Apple Watch högst stöldbegärlig, inte minst om de är så enkla att återställa. Så vad kan man göra för att minska riskerna?

Lite man kan göra

Faktum är att det inte finns så mycket man kan göra. Undvik att ta av dig din Watch på allmän plats, se till att den inte ligger framme och obevakad. Gå inte in i mörka, läskiga gränder med otäcka banditer. Typ så.


Apple Watch har fått stor uppmärksamhet i media, även här i Sverige, men går i skrivande stund inte att köpa i vårt avlånga land. Var därför extra uppmärksam om du tänker köpa en begagnad – begär alltid ett originalkvitto innan du slutför köpet.