Apple TV 4 kan presenteras i april – Time Warner Cable är en stor partner


apple-tv-2nd-gen.jpg

Apple TV 4 kan presenteras redan i april och då tillsammans med Time Warner Cable som en stor partner.

Behovet av ett nästa generations mediacenter från Apple är stort, men frågan är hur stora ändringar som kan göras utan att Apple frångår sina principer kring produkten.

Hur mycket man än må önska sig stöd för MKV, DTS-HD Master Audio och Dolby TrueHD så är det bara inte troligt. MKV skulle uppmuntra till uppspelning av piratkopierat material och dra användarna bort från Itunes.

Dessutom tar ljudformaten DTS-HD MA och Dolby TrueHD för mycket bandbredd för att kunna strömmas med film på annat än snabb fiberuppkoppling.

Snabbare processor & nytt gränssnitt

Däremot lär det dyka upp en snabbare processor, effektivare grafikkretsar och mer internminne. Det ryktas om en kommande programbutik med spel som huvudnummer och här tror jag Apple lägger allt fokus.

Dagens Apple TV använder modifierade varianter av de SoC-kretsarna i Iphone och Ipad. Med lite tur får vi en dedikerad krets till Apple TV som är kraftfullare. Det finns mer plats än i mobila kretsar, så det borde vara möjligt.

Ett omarbetat gränssnitt är också att vänta där användarna får det lättare att hitta nytt material. Exakt vad det innebär återstår att se, men om ryktet stämmer kanske vi får se ännu en stor omarbetning av designen.

Med lite tur så överraskar Apple alla med riktigt omvälvande nyheter. Mer troligt är dock att vi får det som artikeln nämner ovan. Räkna inte med ett Apple TV som kommer närmare de traditionella alternativen.

Vad tror ni kommer i nästa generations modell? Skriv gärna en kommentar och berätta.