Apple höjer priserna för alla sina tjänster

Apple TV 4K
Tredje generationens Apple TV 4K. Foto: Apple

Apple meddelar att de höjer priserna på alla sina underhållningstjänster. Det betyder att du som betalar för Apple TV+, One Personligt eller One Familj får en rejäl kostnadsökning att se fram emot.

Men hur mycket skruvar Apple upp priserna? Det är inga överväldigande summor vi pratar om, men procentuellt så blir det ändå en skarp ökning.

Så mycket dyrare blir Apples tjänster

Apple TV+ kostade 89 kronor och det nya priset är 99 kronor per månad. En ökning med 11 procent. Det är en markant ökning för filmtjänsten som flest vill säga upp.

Apple One Personligt kostade 199 kronor och ökar till 215 kronor per månad. En minder ökning på ”bara” 8 procent. Värre är det för One Familj som går från 249 kronor till 279 kronor per månad, en ökning med ungefär 12 procent.

Däremot ökar inte resterande tjänster i pris. Åtminstone inte den här rundan. Det finns dock inga garantier att Apple inte har planer på att öka månadskostnaden för exempelvis Apple Music och iCloud+.

Apple Arcade

News+ och Arcade blir dyrare

Även de två tjänsterna News+ och Arcade blir dyrare. Men bara i andra länder.

Apple News+ är en samlingstjänst för nyheter från hela världen. Tjänsten finns i flera länder, men inte Sverige. Här höjer Apple priset från 9,99 USD per månad till 12,99 USD per månad.

Speltjänsten Arcade finns däremot i Sverige, men någon höjning kommer inte hit (än). Priset är 89 kronor per månad för svenska prenumeranter.

Amerikanska prenumeranter av Arcade får en höjning. Från 4,99 USD per månad till 6,99 USD per månad.

Därför höjer Apple priserna

Varför höjer Apple priserna på alla sina underhållningstjänster?

Svaret är allt annat än trovärdigt. I ett uttalande till Macrumors säger en talesperson för bolaget att de är ”inriktade på att leverera de bästa upplevelserna möjliga för våra kunder genom att kontinuerligt lägga till högkvalitativ underhållning, innehåll och innovativa funktioner till våra tjänster.”

Ett totalt intetsvar alltså. Det är ren PR-jargong för att inte behöva säga den riktiga anledningen. Exakt vad den är vet vi inte, men det skulle inte förvåna om det i slutändan handlar om att öka sina marginaler.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.