Apple har startat en Swift-blogg

apple-swift-logo


Apple har startat en blogg dedikerad till nyligen presenterade kodspråket Swift.

Via den ska utvecklare kunna ta del av de allra senaste nyheterna kring Swift och även få tips på hur man bäst nyttjar möjligheterna som finns.

Swift presenterades under WWDC 2014 och har lyfts fram som Objective-C utan Objective. Vad Apple vill åstadkomma är ett lika kompetent programmeringsspråk men på ett enklare sätt som ska göra det enklare att göra kraftfulla applikationer.

Det allra första som Apple vill diskutera på bloggen är hur kompabiliteten ser ut för Swift. Redan idag finns verktygen för att skriva kod i Swift och man kan även skicka in sina appar så de är redo att lanseras när IOS 8 och OS X 10.10 Yosemite släpps till hösten.


Applikationer kan skrivas helt i Swift eller sida vid sida med Objective-C där de båda samarbetar när så behövs. Swift är verkligen intressant för Apple att spinna vidare på och speciellt när språket har mognat med tiden lär utvecklarna bli allt mer nyfikna på möjligheterna.

Swift-bloggen finner ni här och min fråga till er är – hur ser ni på Swift och kan ni tänka er att använda nya språket vid utveckling av IOS-appar i framtiden?