Använd din iPhone som webbkamera med Reincubate Camo – här är v1.8

reincubate camo macos v18 2022

Om du har en iPhone så behöver du inte köpa en webbkamera – du har redan den bästa, mest högkvalitativa webbkameran hemma. Med rätt app i mobilen så ansluter du enkelt din iPhone till datorn och får den skarpaste bilden som går att få (undantagsvis för med en systemkamera kanske).

En av de bättre lösningarna för att ansluta din iPhone till en Mac eller Windows-dator är Reincubate Camo. En funktionsrik lösning som omvandlar din mobiltelefon till en fullfjädrad webbkamera med stöd för alla kameror, effekter och bildbehandligar.

Med Apples introduktion av Continuity Camera med iOS 16 och macOS Ventura så har pressen ökat rejält på Camo och dess utvecklare. I ett svep så har Apple gjort det mycket enklare att ansluta en iPhone till datorn som webbkamera, och dessutom helt gratis. Som ett svar på Continuity Camera så har Camo nu uppdaterats till version 1.8 många riktigt tunga nyheter.

Camo stöder äntligen upp till 60 fps & stabilisering

En av de mest eftersökta nyheterna är att Camo nu klarar upp till 60 fps. Du kan välja mellan 15 fps och 60 fps för bästa möjliga bild när du strömmar på exempelvis Twitch eller YouTube. Använder du Google Meet som bara stöder 30 fps? Sänk fps:en och spara på bandbredden.

En annan tung nyhet är stöd för Smart Zoom och Virtual Rotation. Båda tillgängliga på iPhones som har stöd för videoinspelning i 4K.

  • Smart Zoom använder en högupplöst 4K-video som sedan beskärs till 1080p eller 720p för en skarpare bild (framför allt kanter på föremål).
  • Virtual Rotation gör att din video kan roteras virtuellt, från landskapsläge till porträttläge, utan att du behöver fysiskt rotera din mobiltelefon.

Stabilisering av videon är en annan stor nyhet. Med stabilisering minskar små rörelser när du strömmar din video från mobiltelefonen. Målet är inte att stabilisera en bild likt en actionkamera på en cykel, utan hindrar små rörelser från exempelvis skrivbordet från att fortplanta sig till din telefon.

Camo har stöd för Vibrance-kontroll

En annan nyhet är Vibrance-justering.

Det gör att du kan justera hur starka eller dämpade färgerna är i dina videor. Funktionen kompletterar mättnadsjusteringen för att ge ett mer naturtroget resultat.

Även justeringen av ljusstyrkan har uppdaterats för att vara mer korrekt och ge bättre kontroll över inställningen.

Läs mer om alla funktioner som ingår här.

Camo är grymt bra – och kostar en skön slant

Du måste inte betala för Camo. Det finns en gratisversion med begränsad funktionalitet som ger dig åtminstone det mest grundläggande för en webbkamera.

Om du däremot vill ha allt som Camo-appen erbjuder så måste du betala några tior i månaden eller runt 450 kronor årligen. Här är priserna som gäller just nu:

  • Årlig prenumeration: 42,49 euro
  • Månadsprenumeration: 5,36 euro
  • Livstidslicens: 84,99 euro (engångsbetalning)

När du skaffar Camo Pro så kan du använda appen på två datorer, du slipper vattenstämpeln på bilden och alla funktioner blir upplåsta.

Via Reincubate
Detaljerad ändringslogg finns här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.