Ai Writer kommer till Windows – finns snart på Kickstarter

Ai Writer för Windows

Populära applikationen Ai Writer kommer att släppas till Windows. Tidigare den bara funnits att skaffa till macOS, men utvecklaren bekräftade idag att en version för Microsofts operativsystem på gång.


  • Finns just nu som beta-version
  • Landar på Kickstarter under början på 2018
  • Får ett bibliotek för alla dina dokument
  • Hård konkurrens på macOS från Ulysses och Bear

Ai Writer är en applikation som gör det lättare att fokusera på skrivandet med sitt minimala gränssnitt. Du kan välja att se bara raden du arbetar med, hela stycket eller all text som får plats på skärmen.

Under 2017 släpptes en helt omarbetad version av Ai Writer för både Android och iOS. Under 2018 tar utvecklaren nästa stora steg för applikationen och släpper en Windows-version — något som länge varit hett efterlängtat.

Du kan förköpa Ai Writer via Kickstarter

Redan idag finns Ai Writer för Windows som en tidig beta-version. Efter julhelgen kommer applikationen att finnas på Kickstarter för de som vill vara med och bidra till utvecklingen redan innan färdiga versionen är redo för lansering.

Förutom alla funktioner och egenskaper från versionen till macOS kommer ytterligare några extra godbitar till Windows-versionen.


Bland annat blir det möjligt att fälla ihop och expandera hela avsnitt. Bara skapa rubriker med markdown-taggar så blir de klickbara; allt under en tagg (fram till nästa rubrik) kan fällas ihop och döljas.

Dessutom får vi bättre stöd för fler språk och ett komplett bibliotek för alla dina dokument. Biblioteket kommer även att finnas till versionen för macOS senare under 2018.

Slutligen kan vi nämna att Ai Writer får stöd för samarbete mellan flera personer i samma dokument — så kallad Web Collaboration. Initialt gäller stödet för Android men tanken är att funktionen ska rullas ut till alla versioner av applikationen i framtiden. Web Collaboration är inte gratis utan kommer att kosta några kronor att använda.

ulysses mac 2017
Ulysses är ett populärt alternativ, men också ett av de dyrare.

Tunga konkurrenter i Ulysses och Bear

Det kommer mycket nytt och spännande till Ai Writer under 2018. Vad priset landar på när applikationen når Kickstarter återstår att se. Vi håller tummarna för att siffran inte går över vad versionen för macOS kostar idag, vilket är 209 kronor via App Store.

Utmaningen för Ai Writer är att det finns flera utmärkta konkurrenter med likvärdig funktionalitet. Ulysses och Bear har båda snygga gränssnittet, praktiska funktioner och en ren design med fokus på text. Det som skiljer dem åt är små funktionsnyanser och prislappen.

Ai Writer kostar som ovan nämnt 209 kronor i engångsköp, Ulysses kostar 479 kronor per år och Bear är betydligt billigare med 180 kronor per år.

Det som gör Ai Writer högintressant är att Windows saknar riktigt bra skrivappar med fokus på bara text. Visst finns applikationer som OmmWriter Dāna II, Calmly Writer och Write; men de saknar den professionalism som Ai Writer, Ulysses och Bear har.

Det saknas fortfarande mycket information om Ai Writer för Windows. Så fort utvecklarens Kickstarter går igång kommer vi få fler uppgifter om kommande applikationen. Läs mer om applikationen och se vad som är på gång på den officiella produktsidan.