Acer XR382CQK — monsterskärm med 4K-upplösning för entusiaster

Acer XR382CQK Top

Acer XR382CQK är en högkvalitativ datorskärm på 37,5 tum och med upplösningen 3 440 x 1 600 pixlar. Designen är smäcker och minimalistisk till utseendet, skärmpanelen snyggt kurvad och med bildförhållandet 21:9.

Det här är inte en datorskärm för de med tunna plånböcker. Design och teknik gör att prislappen stannar kring 13 990 kronor inklusive moms, en rejäl siffra för vilken entusiast som helst. Men så får man också något för pengarna.

Vad sägs om en skärmpanel som klarar 100 procent av färgrymden sRGB, snabb responstid på fem millisekunder och uppdateringsfrekvens på 75Hz? Inte nöjd? Om vi lägger till stöd för AMD FreeSync, portar för både HDMI 2.0 och Displayport 1.2 samt fyra USB 3.0-portar kanske det känns bättre.

Om inte det räcker finns även en ensam USB 3.0 Typ-C, stereohögtalare på 7 watt och stöd för ljudformatet DTS. Skärmpanelen är designad för att vara flimmerfri och har en maximal ljusstyrka på 300 nit. Kurvningen av skärmen anges till 2300R vilket är optimalt för att sitta nära vid exempelvis skrivbordet.

Acer XR382CQK Front

Acer XR382CQK använder tunna ZeroFrame-designen

Acer XR382CQK har en design som företaget kallar ZeroFrame med supertunna kanter. Tanken är att du som användare ska få en mer omslutande effekt när de är försvinnande tunna. Hur väl det fungerar, ja det återstår att se.

Vidare har datorskärmen stöd för tekniken bild-i-bild (BiB) som gör att du kan skicka två samtidiga bildsignaler till skärmen. Perfekt då bildformatet på 21:9 och 4K-upplösningen är som gjorda för det. Betraktningsvinklarna är 172 grader horisontellt och 178 grader vertikalt.

Cirka 13 900 kronor får du alltså betala för det här monstret till datorskärm. Om det är värt pengarna är givetvis en individuell bedömning, men vi vågar påstå att de allra flesta klarar sig med betydligt billigare modell till datorn. Se fullständiga prisuppgifter på Prisjakt.

Läs mer om Acer XR382CQK på den officiella produktsidan hos Acer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.