Chromecast fungerar nu med Dropbox & Google Drive

Om Google vill att Chromecast ska få någon större spridning och inte bara stanna som en ”cool pryl” så måste de öppna upp den för utvecklare. Låsta prylar är aldrig roligt och som exempel kan nämnas Google Glass som är hårt begränsad i sina API:er.

Google kommer att öppna dörrarna för fler tjänster som kan använda Chromecast men innan dess så får man använda fulhack och andra verktyg för att komma på intressanta och spännande användningsområden. Som att strömma direkt från Dropbox.

Utvecklaren Koushik Dutta har lyckats ta fram en applikation som klarar just detta och enligt honom själv så fungerar det lika väl med Google Drive. Ett utmärkt initiativ tycker jag då Dropbox är en fenomenal molnlagringstjänst och mycket populär.

Enligt Dutta arbetar han i skrivande stund med att ta fram fungerande applikationer som kan släppas via Google Play och andra butiker. Några kommer att kosta pengar och andra ska vara gratis att använda. Vilket som så är det här en bra start.

Vilka tjänster skulle du vilja se att Google eller tredjepartsutvecklare lägger in stöd för i Chromecast?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.