Samsung Galaxy S24 Ultra har längre batteritid än iPhone 16 Pro Max

Apple iPhone 16 Pro
Foto: Apple

I giganternas kamp är det Samsung Galaxy S24 Ultra som är den stora vinnaren. åtminstone om man bara jämför batteritid och det är iPhone 16 Pro Max som är motståndaren.

Det är Youtubern Mrwhosetheboss som har hårdtestat de båda flaggskeppstelefonerna. Hans undersökning visar att Apples nya batterier med högre kapacitet i iPhone 16-serien inte är tillräckligt mot Samsungs telefon.

iPhone 16 Pro Max har 1h kortare battertid

Testet visar att Galaxy S24 Ultra klarade att hålla sig vid liv i 12 timmar och 31 minuter. Närmast efterföljande var iPhone 16 Pro Max som fick en hel timme sämre batteritid, endast 11 timmar och 22 minuter.

Före testet kalibrerades alla mobiltelefonerna så att de var så snarlika som möjligt. Skärmarna hade exakt samma ljusstyrka och det var exakt samma test som utfördes. En del av momenten som testades var bland annat följande:

  • Spela videor
  • Använda sociala appar
  • Spela in högupplöst video
  • Utföra arbete med generativ AI
  • Gaming

Kom ihåg att testet som utfördes inte är fullt vetenskapligt gjort och batteritiden du själv upplever beror helt på din användning av mobiltelefonen. Det kan alltså skilja stort från situation till situation.

iPhone 16 Pro Max har snabbare laddningstid

Samsung Galaxy S24 Ultra är dock inte bäst på allt när det kommer till batteriet. Laddningstiden är faktiskt långsammare än vad iPhone 16 Pro Max klarar. Även om det bara är marginellt.

I testet visar Mrwhosetheboss att iPhone 16-telefonerna nådde 22 procents laddning efter tio minuter medan Galaxy S24 Ultra stannade på “bara” 17 procent. Samtliga använde samma 65 watts snabbladdare.

Det är knappast en dealbreaker, men väl värt att tänka på i valet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.