Google Pixel Watch 3 kräver Android 10 eller senare

Google Pixel Watch
Foto: Google

Planerar du att köpa smartklockan Pixel Watch 3 när den släpps samtidigt med Pixel 9-serien? Då gäller det att du har rätt mobiltelefon att parkoppla den med – kraven på Android är nämligen strängare än med tidigare Pixel Watch-modeller.

Där befintliga Pixel Watch 2 kräver Android 9.0 och senare för att användas korrekt påstås Pixel Watch 3 ställer kräva nästa stora Android-version. Din telefon måste alltså har Android 10.0 eller senare, som släpptes i september 2019.

Pixel Watch 3 släpps med Wear OS 5

Det är en rejält föråldrad version som Google har nöjt sig med som lägstanivå, men det finns miljontals mobiltelefoner på marknaden som har en mycket äldre version. Den i skrivande stund senaste versionen är Android 14 som släpptes i oktober 2023 och senare under året kommer efterföljaren Android 15.

Förutom att ha rätt version av Android krävs att telefonen har Pixel Watch-appen som är kostnadsfri att ladda ner från Play Store. När du har båda loggar du in på ett Google-konto för att sluta för installationen och inställningarna efter parkopplingen.

En viktig detalj om Pixel Watch 3 är att smartklockan väntas komma med Wear OS 5 direkt ur lådan. Det är samma version av operativsystemet och den hittas även i senaste Galaxy Watch-serien från Samsung.

Via 9to5google

Pixel Watch 3 blir kännbart dyrare

Pixel Watch-serien är knappast den billigast du kan ha på handleden. Modellen med bara WiFi finns att köpa från 3 600 kronor medan LTE-varianten finns för 5 000 kronor.

Grundmodellen Pixel Watch säljs inte officiellt av Google men går att köpa i utvalda butiker från cirka 1 800 kronor.

Se alla priser och butikerna som säljer smartklockorna här:

Det är högst sannolikt att Pixel Watch 3 blir ännu dyrare. De senaste indikationerna är att Google tänker släppa nya modellerna för en kännbart högre prislapp. Exakta priset går inte att veta förrän lanseringen sker senare under hösten 2024. Räkna med ett pris runt 4 000 till 4 500 kronor för den billigaste varianten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.