Android 4.4 ”KitKat” fortsätter att öka på marknaden

android-logo

Android 4.4 ”KitKat” ökar sin närvaro på marknaden och når 17.9 procent av alla tillgängliga distributioner.

Samtidigt fortsätter Android 2.2 ”Froyo” minska och ligger nu under en procent – vilket borde betyda att versionen kommer att försvinna helt under året om allt går väl.

Fortfarande är det dock ”Jelly Bean” som dominerar med sina 56.5 procent, då uppdelat över de tre versionerna – Android 4.1 (27.8), 4.2 (19.7) och 4.3 (9.0).

Gällande Android 2.3 ”Gingerbread” och Android 4.0 ”Ice Cream Sandwich” så kan nämnas att de har 13.5 procent respektive 11.4 procent.

Nämnvärt om siffrorna ovan är att de är insamlade från senaste Google Play Store som bara stöder Android 2.2 och nyare. Äldre än så finns inte med i statistiken då de inte kan tas med i mätningarna.

Med Android 4.4.4 på väg ut till många enheter och Android L runt hörnet så lär de äldre versionerna av Android minska allt mer, men enligt min åsikt så ger det alltför långsamt.

Det är dags att modernisera plattformen även för de allra billigaste telefonerna och surfplattorna – det finns ingen anledning att använda Froyo eller Gingerbread.

android-user-chart-20140708

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.