Samsung slår tillbaka mot Copyswede – vill gå till domstol!

samsung-headquaters-logo

Samsung uppskattar inte kopieringsavgiften som krävs av Copyswede och vägrar betala. Istället planerar företagsjätten att gå till domstol och kämpa emot för att slippa det som så många andra företag valt att betala. Avgiften är till för alla former av hårddiskar, ssd-enheter, USB-minnen och liknande.

Enligt Samsung är det inte Copyswedes rätt att på egen hand bestämma nya avgifter för kategorier som ännu inte är belagda med kopieringsavgiften. Istället menar man att det ska avgöras i allmän domstol med en prejudicerad dom i högsta domstolen. Ska bli spännande att se vad Copyswede svarar.

Copyswede kommer inte (och skulle inte heller kunna) backa från att gå i domstol med Samsung. Att backa tillbaka skulle vara ett enormt bakslag och göra det mycket svårare för Copyswede att kräva mer pengar i framtiden. Därför kan vi räkna med en utdragen och bitter tvist framöver.

Äntligen är det någon som slår tillbaka mot den här avgiften som är minst sagt irriterande för inte bara företag utan även slutkonsumenter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.