6 anledningar till varför du ska ha en Apple TV


apple-tv.jpg

Apple TV är en hyllad och hatad produkt som diskuteras flitigt när mediacenter kommer på tal i olika sällskap. Det finns mycket som Apple kan förbättra till nästa modell, men redan nu finns många saker som gör att jag föredrar Apple TV framför många andra alternativ. Det går inte att komma runt faktumet att ljudstödet och formatstödet är otroligt bristande – men det är inte dessa två som vägt tyngst när jag skaffade min Apple TV Gen 3. Här är varför jag gillar Apple TV.

1 Designen

Apple TV är otroligt väldesignad med ett litet yttre som passar in nästan varhelst man placerar den. Den ser nästan ut som en förstorad hockeypuck och inte sällan beskrivs den också så. Materialet som används är starkt så att den varken känns billig eller på något vis lätt att skada. Alla portarna på baksidan är lätta att känna igen och med få anslutningar är den lätthanterad.

2 Gränssnittet


Det IOS-liknande gränssnittet är något av det bästa som funnits i ett mediacenter. Lätthanterligt, ruskigt snabbt och mjukvaran i sig uppdateras fortlöpande med ny funktionalitet av Apple. Ikoner kan flyttas runt som man önskar och det är alltid lätt att hitta dit man ska, exempelvis till Netflix eller annan app.

3 Kontrollen

En välbyggd sak med få knappar och material som verkligen gör att den är stabil att använda. Personligen finner jag det bättre att man inte inkluderat en massa onödiga knappar utan bara hållit sig till kärnan av behovet. Annars kan man alltid ansluta ett Apple Wireless Keyboard om man vill skriva bättre.

4 Integrationen med Mac OS X & IOS

Den kanske främsta anledningen till att man ska köpa en Apple TV är den täta integreringen med Mac OS X och IOS. Dra igång ditt mediacenter och en Mac-dator i samma nätverk så kan du strömma video, bilder och musik direkt till tv:n. Eller styr din Apple TV med en Iphone och Ipad. Suveränt gjort av Apple.

5 Generella enkelheten i utförandet

Apple TV är enkel att använda oavsett vem man är eller vilken funktionalitet man föredrar. Från själva mediacentret till kontrollen till gränssnittet – allt är nästan självskrivet när man använder en Apple TV. Jämfört med exempelvis Boxee Box så är det här mediacentret en dröm att använda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.