35 watts USB-C laddare från Apple på gång – med två portar

apple laddare macbook unsplash homemade media

Om det är något som Apple inte är speciellt bra på så är det variationen i deras strömadaptrar. De har en hel mängd av dem, men bara med en enda port, vilket lämnar en hel del att önska för användarna.

Tacksamt finns det mängder av strömadaptrar från tredjepart som ger fler portar utan att kompromissa med laddningshastigheten. Dessutom fungerar de utmärkt med Apples datorer och kostar bara några hundralappar i många fall.

Det är förvånande att Apple tagit fler portar som något användarna vill ha, men kanske blir det snart ändring på det.

Apple avslöjar dubbelladdare på sina supportsidor

Enligt webbsajten 9to5mac så har Apple råkat avslöjat en ny, ännu okänd strömadapter med två USB-C-portar.

Effekten är jämförelsevis låg med bara 35 watt, vilket är oroväckande med tanke på de överpriser Apple tenderar att ta för sina tillbehör.

Use the Apple 35W Dual USB-C Port Power Adapter and a USB-C cable (not included) to charge your device. Connect a USB-C cable to either port on the power adapter, extend the electrical prongs (if necessary), then plug the power adapter firmly into the power outlet. Ensure the power outlet is easily accessible for disconnecting. Connect the other end of the cable to your device.

Från Apples supportsida

Dessutom verkar det inte ingå någon USB-C-kabel heller. Det får du snällt köpa till själv.

Dock är 35 watt tillräckligt för att snabbladda exemplvis en iPhone 13 Pro och en Watch Series 7. Om Apple inte ökar kravet på de kommande modellerna så kan den här strömadaptern vara ett bra alternativ för Apple-entusiaster.

Klarar upp till 3A över USB-C Power Delivery

  • Input: 100–240V /1.0A
  • (USB PD) Output 1 eller 2: 5VDC/3A eller 9VDC/3A eller 15VDC/2.33A eller 20VDC/1.75A

Det är inte fastställt när eller ens om Apple faktiskt släpper den här strömadaptern i närtid.

Att produkten råkade hamna på supportsidorna är en indikation på att en lansering närmar sig, men det är inte garanterat.

Om du vill ha en schysst laddare för ett hyggligt pris redan idag så kan vi rekommendera den här: Linocell Premium Charge 100 W. Den ger upp till 100 watt över de fyra portarna (18 watt som mest på USB-A) och laddar även Apples datorer utan problem (vi har provat, det fungerar utmärkt).

Dock rekommenderar vi att du väntar på reaerbjudanden då normalpriset på 800 kronor känns något högt. Vi skaffade den för 549 kronor vilket är en mer rimlig nivå enligt oss.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.