Här är nya Office 2024 (alla nyheter & pris)

microsoft office 2024

Microsoft har lanserat Office 2024. Det nya programpaketet efterföljer Office 2021 med ett helt gäng nyheter och många buggfixar / optimeringar under huven.

Det här är Office 2024

Det är ett fristående programpaket med Word, Excel och PowerPoint. Du betalar en engångskostnad och får därefter använda programmen fritt så länge du vill.

Det tillkommer inga extra kostnader och Microsoft uppdaterar mjukvaran regelbundet med optimeringar och buggfixar. Däremot finns inga garantier att du får nya funktioner, de är ofta reserverade för den som prenumererar på Microsoft 365.

Med Office 2024 introduceras många av de nya och förbättrade funktionerna som Microsoft släppt till Microsoft 365-sviten sedan Office 2021 lanserades.

Den största nyheten är det visuella gränssnittet som moderniserats och nu använder formspråket Fluent Design som Microsoft använder de flesta av sina program för PC och Mac. Utöver ett nytt gränssnitt är det generellt små nyheter till var och en av programmen som ingår i programpaketet.

En ny funktion som vi är extra exalterade över är att Word äntligen kan återskapa förlorade dokument när programmet kraschar eller stängs oväntat på annat sätt. Mycket välkommet och ett absolut måste för ett så använt program 2024/2025.

Nyheterna med Word, Excel och PowerPoint i Office 2024

Word, Excel och PowerPoint

  • Bädda in en bild direkt från mobiltelefonen
  • Stöd för dokumentformatet OpenDocument Format (ODF) 1.4

Word och PowerPoint

  • Stöd för Gilla-reaktioner på kommentarer i dokument

Word

  • Återskapa förlorade dokument om Word stängs oväntat och du inte hunnit spara ditt arbete

Excel

  • 14 nya text- och array-funktioner
  • Dynamiska diagram med dynamiska matriser
  • Nya bildfunktioner
  • Snabbare arbetsböcker

PowerPoint

  • Visa en videoström live i dina presentationer (med Cameo)
  • Skapa videor från dina presentationer (eller enskilda slides) med Recording Studio
  • Bädda in Microsoft Stream i SharePoint-videor
  • Bädda in textning som återger vad som syns och hörs i presentationen

Outlook

  • Förbättrad sök för mejl, kalender och kontakter
  • Fler vägar att skapa möten i kalendrar

Läs mer om alla nyheter på Microsofts webbsajt här.

Priset på Office 2024 – så mycket kostar Home och Home & Business

Office 2024 är inte ett billigt programpaket, varken för hemanvändaren eller företaget.

Grundversionen Office 2024 Home med Word, Excel och PowerPoint kostar 1 799 kronor hos Microsoft. Office Home & Business 2024 som inkluderar Outlook kostar 3 599 kronor – eller exakt dubbelt så mycket.

Tänk på att licenserna du köper antingen fungerar med PC eller Mac. Ett köp inkluderar en licens. Behöver du Office 2024 på både din Windows- och macOS-dator måste du alltså köpa två, separata licenser specifikt för respektive plattform.

Köp inte Office 2024 än

Ett viktigt tips är att du inte bör köpa Office 2024 kort efter lanseringen. Priserna går snabbt ner på tredjepartsmarknaden när sajter som Eneba och Livekort får tag på koder som de säljer för halva eller ibland en tredje del av priset av Microsofts.

Och vill du ha ett Office-paket redan idag till bråkdelen av vad Office 2024 kostar kan du skaffa Office 2021 för bara hundralappar. Du får 95 procent av vad senaste versionen klarar, men utan att det tömmer plånboken.

Livekort.se säljer ett paket med Office 2021 Professional Plus + Windows 10 Professional för under 200 kronor just nu (för Windows).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.