Nu kan du tidsinställa Fortnite för barnen

Fortnite

Populära spelet Fortnite har fått nya föräldrakontroller som gör att du kan låsa spelet till att bara fungera under vissa tider.

Det har varit hett efterlängtat av många föräldrar att kunna ställa in hur många timmar per dag som barnen får åtkomst till spelet. Och nu har funktionen äntligen släppts.

När tidsbegränsningen är inställd får barnet som spelar en avisering på skärmen när det är 30 minuter speltid kvar. Från aviseringen kan barnet fråga om mer tid eller föräldern direkt godkänna utökad speltid med hjälp av en pinkod.

Lästips: Epic Games Store / Fortnite på Android & iOS (ladda ner)

fortnite foraldrakontroll

Speltiden räknar ner i lägen som Battle Royale, Lego Fortnite och med alla spelarskapade banor.

Förutom att ge barnen en avisering om kvarvarande speltid kan föräldrarna även se total speltid på en ”Time Reports”-dashboard. Den är bara tillgänglig för föräldrarna med en pin-kod.

Fortnite har sen tidigare haft stöd för begränsningar baserat på ratings. Mindre barn har kunnat begränsas till att bara spela banor och spellägen som är bättre anpassade för deras ålder, medan äldre barn kan ta del av hela utbudet som Fortnite har.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.