YouTube Premium blir dyrare i oktober (ökar med 55 %)

YouTube logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

YouTube Premiun blir mycket dyrare i oktober. Priset ökar med upp till 56 procent för vissa prenumeranter – utan att användarna får något mer för prisökningen. Den som väljer att inte betala kan se fram emot ännu mer reklam än någonsin tidigare, nu även när de pausar videor.

YouTube har länge fört ett kostnadskrig mot sina användare med ständigt ökade priser och mer reklam. Målet är att göra videotjänsten så oanvändbar med reklamvisning att användarna tvingas betala för Premium-tjänsten.

TjänstGamla prisetNya prisetProcentuell förändring
YouTube Premium119 kronor149 kronor25 %
YouTube Premium Familj179 kronor279 kronor56 %
youtube premium prishojning oktober

Det gamla priset för vanliga YouTube Premium för bara en användare var 119 kronor per månad. Det nya priset från oktober månad är 149 kronor per månad. Det är en ökning med 25 procent.

Betalar du för YouTube Premium Familj blir det ofantligt dyrt. Priset ökar med skyhöga 56 procent från 179 kronor per månad till 279 kronor per månad. Det är en galen ökning som slår hårt mot många användare.

Befintliga prenumeranter får de nya priserna från oktober månads betalning medan nya prenumeranter måste betala de nya priserna direkt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.