Gmail för Android – bifoga filer direkt från Drive

google-gmail-logo

Gmail kan nu lägga till filer i e-postmeddelanden direkt från Google Drive.

Visserligen har grundfunktionen funnits ett tag nu, men med senaste uppdateringen sparar man några knapptryck genom att gå direkt till Drive och inte via vanliga bifogarutan.

Det har sen tidigare varit möjligt att spara bifogade filer direkt till Google Drive men nu har det omvända lagts till i Gmail. Det praktiska är givetvis att filer som sparas på Drive går att nå från telefoner, surfplattor och datorer av alla dess slag – en utmärkt anledning att faktiskt göra det.

Dessutom sparar de som har begränsad internetanslutning på bandbredden då filer som hämtas eller sparas mot Drive inte går genom telefon eller surfplatta. Allt ligger hos Google som hanterar den absolut största delen data som berörs.

Om du inte har fått uppdateringen till Gmail än så kan du vara lugn då den är på gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.